SAD se obrušio na UNESCO zbog odgađanja izložbe o Židovima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2014. u 15:58
Benjamin Netanyahu (Epa)

Američka veleposlanica u UN-u Samatha Power zatražila je od UNESCO-a da preispita odluku o izložbi koju ta UN-ova agencija organizira i suradnji s Centrom Simon Wiesenthal.

SAD se u petak obrušio na UNESCO zbog odluke da se zbog pritužbi arapskih zemalja članica odgodi izložba o Židovima i Svetoj Zemlji, izvješćuje agencija Reuters.

UNESCO, sa sjedištem u Parizu, priopćio je da odgađa izložbu "Narod, Knjiga Zemlja – 3.500 godina veza židovskog naroda sa Svetom Zemljom" jer bi neke zemlje članice određene aspekte te izložbe mogle doživjeti kao "ugrožavanje mirovnog procesa".

Američka veleposlanica u UN-u Samantha Power zatražila je od UNESCO-a da preispita odluku o izložbi koju ta UN-ova agencija organizira i suradnji s Centrom Simon Wiesenthal.

"Odluka UNESCO-a je pogrešna i treba je promijeniti", priopćila je Power.

UNESCO je primio pismo koje su potpisale 22 zemlje koje izražavaju zabrinutost da bi "planirana izložba mogla negativno utjecati na mirovni proces i pregovore koje se trenutno vode na Bliskom istoku".

"U tom je kontekstu, nažalost, UNESCO morao odgoditi otvaranje izložbe", stoji u priopćenju te UN-ove agencije za promicanje obrazovanja, kulture i znanosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close