Ruska tvrtka gradi tvornicu dječje hrane, zaposlit će 181 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 03. lipanj 2018. u 08:15
Dio proizvoda završit će na ruskom tržištu/FOTOLIA

Kompanija srpskog poduzetnika Gorana Vukovića ulaže 34 mil. eura u Dobanovce.

Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije (PKS), najavio je da će za nekoliko mjeseci u Dobanovcima biti završena tvornica dječje hrane, investicija vrijedna 34 milijuna eura, koju zajedno s partnerima realizira ruska kompanija Farmalakt u vlasništvu srpskog poduzetnika Gorana Vukovića.

Istovremeno sa završetkom Farmalaktovog proizvodnog pogona, otvorenog ovog tjedna u Moskovi, srpsko-ruske investicije u koju je uloženo 23 mil. eura, Vuković koji godinama posluje u Rusiji krenuo je u novi projekt u Srbiji, javlja portal eKapija.

Strateški partner Farmalakta za Zapadni Balkan na ovom projektu je domaća kompanija Nelt Co, koja će biti i distributer proizvoda tvornice u Dobanovcima, izjavio je Čadež, koji je bio nazočan otvaranju moskovskog pogona.

U toj tvornici bit će zaposlen 181 radnik i proizvodit će dnevno 30 tona zamjene za majčino mlijeko, koje su Rusija i zemlje ZND-a dosad uvozile, kao i 15,4 tone dječjeg keksa i 7,93 tone dječjeg čaja dnevno.

Dječja hrana proizvedena u Srbiji, po završetku proizvodnog pogona u Dobanovcima, napominje Čadež, bit će plasirana na domaćem i regionalnom tržištu, a komplementaran program – suhe žitne i tečne mliječne kašice i pirei prodavat će se u Rusiji, što je, kako kaže, posebno značajno za poboljšanje srpskog izvoznog učinka na velikom ruskom tržištu. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jedva cekam sina hranit ruskom hranom

pa što u naslovu ne stavite da je u srbiji???

New Report

Close