Prema anketi 35 posto Hrvata bavi se barem jednom tjedno nekom tjelesnom aktivnošću

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. ožujak 2014. u 10:36
Foto: Thinkstock

Većina Europljana nikad ili rijetko se bave sportom ili nekom tjelesnom aktivnošću, a sjever Europe je u tom smislu puno aktivniji od juga, pokazuju rezultati Eurobarometra o sportu i tjelesnim aktivnostima.

Većina Europljana nikad ili rijetko se bave sportom ili nekom tjelesnom aktivnošću, a sjever Europe je u tom smislu puno aktivniji od juga, pokazuju rezultati Eurobarometra o sportu i tjelesnim aktivnostima. Čak 59 posto Europljana nikada se ili rijetko bavi sportom, a 41 posto ih to radi jednom tjedno. Velike su razlike između sjevera i juga kontinenta.

U Švedskoj je 70 posto anketiranih izjavilo da se bavi sportom ili nekom fizičkom aktivnošću najmanje jednom tjedno, u Danskoj 68 posto, a u Finskoj 66 posto. S druge strane, 78 posto Bugara to nikada ne radi, slijedi Malta (75 posto), Portugal (64 posto), Rumunjska i Italija (60 posto). U Hrvatskoj je 35 posto ispitanika izjavilo da se bavi barem jednom tjedno sportom ili nekom tjelesnom aktivnošću, a 29 posto ih je odgovorilo nikada.

Komentirajte prvi

New Report

Close