Porez na sve dobitke od igara na sreću

Autor: Poslovni dnevnik , 30. lipanj 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Za sva uplatna mjesta za igre na sreću propisano je povećanje obvezne udaljenosti od vjerskih objekata, osnovnih i srednjih škola s dosadašnjih 100 na 200 metara.

Vlada Federacije BiH jučer je utvrdila i Parlamentu FBiH po žurnoj procreduri uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

"Osnovno je da se izjednačavaju pozicije svih prirađivača igara na sreću, onih u privatnom vlasništu i državne Lutrije, te da se sve naknade oporezuju dvostruko, a prvi korak je porez na ukupan promet deset posto i na ukupne dobitke po svim osnovama deset posto", rekla je Jelka Milićević, ministrica financija i dopremijerka FBiH.  Milićević je navela da je za sva uplatna mjesta (poslovnice) kojima se izdaje odobrenje za priređivanje igara na sreću, propisano povećanje obvezne udaljenosti od vjerskih objekata, osnovnih i srednjih škola s dosadašnjih 100 na 200 metara.

Pojasnila je da je izmjenama i dopunama propisana obaveza plaćanja poreza na sve dobitke ostvarene sudjelovanjem u lutrijskim i kladioničkim igrama na sreću, bez obzira na visinu ostvarenog dobitka.  Predviđeno je da će se prihod od obustavljenog i plaćenog poreza usmjeravati u proračune općina i gradova u kojima se nalaze uplatna mjesta u kojima je dobitak ostvaren, s izuzetkom poreza naplaćenog od dobitaka ostvarenih u internet i SMS igrama, koji je prihod proračuna Federacije BiH.  

Vlada je informirana o aktivnostima na sprečavanju i suzbijanju pojave nelegalnog priređivanja internetskih igara na sreću, na koje se ne plaća nikakav porez, te je Ministarstvo financija zatražilo blokadu tih internet stranica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close