Počinje gradnja civilnog aerodroma u Bihaću

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2017. u 21:59
Aerodrom će se graditi po modelu privatno-javnog partnerstva

Zanimanje su pokazale turske i arapske tvrtke.

Vlada Federacije BiH odobrila je dva milijuna maraka (oko 8 mil. kuna) iz entitetskog proračuna za financiranje početka gradnje civilnog aerodroma u naselju Golubić, pokraj Bihaća. Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, inače iz Bihaća, ocijenio je kako je na taj način ovaj dugo osporavani projekt konačno pokrenut s mrtve tačke.

Predviđeno je da se novac potroši na izradu projektne dokumentacije budućeg aerodroma, dobivanje potrebnih dozvola te za početak infrastrukturnog uređenja lokacije, a sve će nadzirati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija. Dedić je rekao da je plan da se svake godine iz federalnog proračuna izdvaja po dva milijuna maraka, a zanimanje su već ranije pokazale kompanije iz Turske i pojedinih arapskih zemalja, te bi se projekat financirao kroz javno-privatno partnerstvo.

Gradske vlasti u Bihaću prošle godine su osnovale tvrtku Aerodrom Bihać i za njeno financiranje potrošeno je oko 70.000 maraka.  Ukupna vrijednost budućeg aerodroma procijenjena je na oko 26 milijuna maraka, riječ je o dugoročnom projektu čija bi realizacija donijela veliku gospodarsku korist Bihaću i cijelom Unsko-sanskom kantonu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close