Perutninu Ptuj preuzet će Slovenska industrija čelika

Autor: Poslovni dnevnik , 01. rujan 2015. u 21:59
Perutnina je na razini grupe lani zabilježila 257 mil. eura poslovnih prihoda

SIJ će prvo dokapitalizirati kompaniju sa 40 mil. €.

Dioničari Perutnine Ptuj na skupštini su sa 98 posto glasova podržali dokapitalizaciju tvrtke, koju će provesti Slovenska industrija čelika (SIJ).

Pravo prvenstva postojećih dioničara je isključeno.  Slovenska industrija čelika će u sljedeća dva mjeseca uplatom 40 milijuna eura postati najveći pojedinačni dioničar Perutnine Ptuj, te će na temelju toga pripremiti ponudu za preuzimanje. Na ovu su odluku manjinski dioničari Slovenije najavili mogućnost tužbe kojom će tražiti poništenja takvog sporazuma. Time je ispunjen jedan od strateških uvjeta konzorcija banaka vjerovnika Perutnine Ptuj da se do kraja godine provede dokapitalizacija.

K tome, očekivanja banaka su premašena jer će umjesto za očekivanih 20 milijuna Perutnina Ptuj povećati temeljni kapital za 40 milijuna eura. Perutnina Ptuj je prošle godine na razini grupe zabilježila 257 milijuna eura poslovnih prihoda, od čega su 144 milijuna generirana od matičnog društva. Grupa je pritom dosegnula 26,3 milijuna eura EBITDA, te 14,3 milijuna eura dobiti iz poslovanja. Matično društvo je imalo 8,3 milijuna bruto i 4,7 milijuna eura neto dobiti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close