Papa upozorava posrnule katolike na ‘duhovno pustošenje’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. listopad 2012. u 16:31
Epa

Papa Benedikt XVI. pozvao je u četvrtak posrnule rimokatolike da ponovno otkriju svoju Crkvu i zaustave napredovanje “duhovnog pustošenja”.

Papa Benedikt XVI. pozvao je u četvrtak posrnule rimokatolike da ponovno otkriju svoju Crkvu i zaustave napredovanje "duhovnog pustošenja".

Papa je održao misu pred desecima tisuća vjernika na Trgu sv.Marka u Rimu, u povodu 50. obljetnice početka Drugog vatikanskog sabora, jednog od ključnih događaja u 2000 godina dugoj povijesti Katoličke crkve.

"Posljednih desetljeća svjedoci smo uznapredovalog duhovnog pustošenja", rekao je Papa otvarajući "Godinu vjere" koja se obilježava u cijelome svijetu. "Vidimo to posvuda oko nas…praznina se širi".

Na misi su sudjelovale stotine biskupa i predstavnika drugih kršćanskih crkava, poput nadbiskupa od Canterburya Rowana Williamsa. Biskupi su u Rim došli na sinodu kojoj je cilj donijeti strategiju kako ponovno oživjeti vjeru posrnulih katolika.

Vatikan taj proces naziva "novom evangelizacijom" razvijenoga svijeta i poziva katolike, osobito one koji su napustili Crkvu, da se duboko zagledaju u svoja srca i ponovno ožive veze s Bogom.

Komentirajte prvi

New Report

Close