Ovo žele potrošači u Americi i Europi

Autor: Objava za medije , 24. travanj 2013. u 13:26
Ilustracija

Kupci mješovite robe žele personalizirane mobilne interakcije kao dio sveobuhvatnog doživljaja kupovine, pokazuju rezultati istraživanja tvrtke Symphony EYC.

Tvrtka Symphony EYC, vodeća tvrtka na području softvera i usluga temeljenih na korisničkim zahtjevima ili očekivanjima, nastala sa spajanjem Aldate i tvrtke EYC, objavila je rezultate istraživanja koje je otkrilo da Amerikanci i Europljani žele da mobilne interakcije budu dio njihova sveobuhvatnog doživljaja pri kupovini mješovite robe.

Kako navodi tvrtka Symphony EYC u istraživanju su utvrđena tri ključna trenda kupovine:

  • Personalizacija – kupci žele da ih se prepozna kad uđu u trgovinu, žele primati prilagođene ponude i upravljati maloprodajnim programima lojalnosti putem svojih mobilnih uređaja.
  • Mobilne usluge – većina kupaca žele upotrebljavati svoje mobilne uređaje za usporedbu cijena u trgovini, pronalaženje proizvoda i slanje povratnih informacija.
  • Mobilna kupovina – usprkos želji za mobilnim uslugama vrlo malen broj kupaca uistinu koristi svoje mobilne uređaje za kupovinu živežnih namirnica.

"I dok se Amerikanci i Europljani kao kupci mješovite robe razlikuju po tome na koji način stupaju u interakciju s trgovcima mješovitom robom, većina bi ih htjela poboljšati svoje iskustvo kupovine u trgovini pomoću mobilnih usluga", izjavila je Ellen Dixon, globalni viši potpredsjednik marketinga u tvrtki Symphony EYC. "Kupci bi posebno željeli imati mogućnost da pomoću svojih mobilnih uređaja pronađu određene proizvode u trgovini, da uspoređuju cijene s onima u drugim trgovinama te da šalju povratne informacije i prijedloge u vezi s asortimanom mješovite robe."

Personalizacija – biti prepoznat kao redoviti kupac bilo je nešto važnije za Amerikance (54%) u odnosu na Europljane (48,5%). Općenito govoreći, Amerikanci (19%) su pokazali veći interes od Europljana (16%) da se trgovci mješovitom robom upoznaju s njihovih zdravstvenim/osobnim preferencama, kao što su preferirana prehrana, alergije i preferirani stil života. I Amerikanci (53%) i Europljani (48%) željeli bi primati ponude koje odgovaraju njihovim preferencama pri kupovini.

Mobilne usluge u trgovini – mogućnost usporedbe cijena bila je najpoželjnija mobilna usluga za američke (69,5%) i europske (62,1%) ispitanike. No, kupci na dva kontinenta razlikuju se kad je riječ o drugim uslugama. Amerikanci kao glavne prioritete navode prikupljanje i iskorištavanje bodova za lojalnost (57,5%), zahtjeve za nove proizvode (56,7%) i pronalaženje određenih i zamjenskih proizvoda u trgovini (55,6). S druge strane, Europljani žele brzo plaćanje u trgovini (49,7%), detaljnije informacije o proizvodima/sastavu proizvoda (49,7%) te prikupljanje i iskorištavanje bodova za lojalnost (47,6%).

Mobilna kupovina mješovite robe – kupci u SAD-u i u Europi još nisu prihvatili kupovinu putem mobilnih uređaja jer samo 5,6% Amerikanaca i 8,7% Europljana kažu da su uistinu koristili svoje mobilne uređaje za kupovinu mješovite robe.

Utjecaj na ponudu proizvoda – Amerikance su bili najzainteresiraniji za mogućnost utjecaja na proizvode koje prodavači nude, pri čemu 86% Amerikanaca u odnosu na 79% Europljana želi imati mogućnost zahtijevati da trgovci prodaju ili nude proizvode koje trenutačno ne nude. 72% Amerikanaca u odnosu na 65% Europljana žele dijeliti ideje o novim proizvodima ili promjeni proizvoda. 80% Amerikanaca u odnosu na 68% Europljana želi imati mogućnost izraziti svoje mišljenje o onom što im se sviđa/ne sviđa u vezi s proizvodima, a 42% Amerikanaca u odnosu na 32% Europljana kažu da bi se priključili sličnim grupama radi usporedbe svojih ideja.

Zadržavanje korisnika – veća je vjerojatnost da će američki (46%) kupci nego europski (41%) razmisliti o kupovini na drugom mjestu u zamjenu za mogućnost utjecaja na ponudu proizvoda.

Usluga dostave – iako 69% Amerikanaca i 59% Europljana preferiraju tradicionalnu kupovinu u trgovini, kupovina na mreži i dostava proizvoda kući našli su se na drugom mjestu omiljenih oblika kupovine s postotkom od 40% Amerikanaca i 56% Europljana. Noviji koncept "Drive" koji omogućuje kupcima da naruče proizvode na mreži, a zatim ih preuzmu automobilom u odgovarajućim objektima bio je zanimljiv za 27% Amerikanaca u odnosu na 20% Europljana.

Privatnost – više od 80% američkih kupaca podijelilo bi osobne podatke s trgovinama, pod uvjetom da su podaci zaštićeni, u odnosu na 76% europskih kupaca..

Istraživanje koje je za tvrtku Symphony EYC provela tvrtka Vision Critical obuhvatila je tisuću kupaca u SAD-u i 3130 europskih kupaca u Francuskoj, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu tijekom dva tjedna u razdoblju predblagdanske kupovine. Pitanja su bila usredotočena na navike pri internetskoj trgovini te prednosti i motivaciju za uključivanje mobilne tehnologije u doživljaj kupovine mješovite robe. Dodatne informacije potražite na web-mjestu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Agrokor – to Srbija čeka!

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close