Ove godine privatizacija Budvanske i Ulcinjske rivijere

Autor: Poslovni dnevnik , 22. veljača 2017. u 21:59
Budva je najveće turističko središte CG/D. P./24sata

Crna Gora planira prodati i Institut dr. Simo Milošević te Institut za crnu metalurgiju.

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte utvrdio je Nacrt odluke o planu privatizacije za ovu godinu koji je upućen Vladi na suglasnost, javlja agencija Mina.

Dokumentom je predviđen nastavak provođenja javnog natječaja za privatizaciju Montecarga i Luke Bar. Početak pripreme i provođenja natječaja za privatizaciju predviđeni su za Institut dr. Simo Milošević (prodaja dionica i/ili dokapitalizacija), Budvansku rivijeru (prodaja dionica nakon restrukturiranja), Ulcinjsku rivijeru (prodaja dionica i/ili dokapitalizacija i/ili valorizacija dijela imovine), Institut za crnu metalurgiju (prodaja dionica i/ili dokapitalizacija nakon restrukturiranja), Marinu Bar (prodaja dionica) i Castello Montenegro (prodaja dionica).

Kako se navodi, turistički lokaliteti ili tvrtke koji su predviđeni za valorizaciju kroz javno-privatno partnerstvo nastavkom provođenja natječaja su Mediteran na Žabljaku, Donja Arza u Herceg Novom, turistički kompleks Ecolodge, Vranjina u Podgorici, Kolašin 1600, Bjelasica i Komovi u Kolašinu, te lokalitet Buljarica u Baru i Budvi.

Predviđen je i izbora investitora za dugoročan zakup Velike plaže u Ulcinju, za izgradnju i upravljanje turističkim kompleksom i dugoročan zakup zemljišta na Velikoj plaži, te za Adu Bojanu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close