Noćenje u Budvi kao kilometar u taksiju

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2016. u 08:36
Službena statistika tvrdi da su rezultati slični lanjskima

Nude se sobe i po osam eura, koliko neki taksisti naplaćuju kilometar vožnje.

U špici sezone u sobama i apartmanima duž crnogorskog primorja popriličan je broj kreveta ostao nepopunjen. Kako javljaju Večernje novosti, srpanjska rupa potrajala je duže od očekivanog. Iz Turističke organizacije Budve priopćeno je da na potezu od Jaza do Buljarice boravi 60.000 turista, što je na razini prošle godine.

Privatni iznajmljivači soba ljuti su jer se statistika i stvarno stanje znatno razlikuju. Gužve na plažama i šetalištima prave brojni vikendaši, ali i stranci i domaći koji imaju kuće i stanove duž obale, dobrim dijelom Rusi. "Ne znam čemu služe postoci, kad gostiju nema", kaže Dragana Neković iz Budve.

"Stan mi je prazan, nikako da dođe prvi gost".  Žale se i iznajmljivači iz Petrovca, Buljarice i drugih mesta, napominjući da su uglavnom puni hoteli, a da je u njihovim kućama i stanovima premalo gostiju. Slično govore i ulični iznajmljivači u Budvi , koji svoj posao rade ilegalno. Cijene padaju, sa 12 do 15 eura na osam do deset eura.  Kao crnu točku ističu se budvanski taksisti koji prevoz do Podgorice naplaćuju i do 300 eura, s tarifa za pređeni kilometar varira od jednog do čak sedam eura. Sat čekanja naplaćuju 40 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close