Njemačka ima ukupno 3,156 milijuna nezaposlenih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2013. u 15:47
Guliver/Thinkstock

‘Stanje na tržištu rada i dalje je u osnovi dobro i ono reagira vrlo stabilno u teškom gospodarskom okruženju.’

Sezonski prilagođen broj nezaposlenih u Njemačkoj neznatno se smanjio u veljači u odnosu na prethodni mjesec, ukazujući na otpornost tržišta rada na nepovoljno gospodarsko okruženje, izvijestila je u četvrtak Savezna agencija za rad (BAA). Sezonski prilagođen broj nezaposlenih u Njemačkoj smanjio se u veljači za tri tisuće, na 2,916 milijuna, budući da je BAA ujedno revidirao podatke za siječanj i prosinac, koji sada pokazuju da se njihov broj u ta dva mjeseca smanjio za ukupno 15 tisuća.

Odgovarajuća stopa nezaposlenosti iznosila je 6,9 posto i ostala je nepromijenjena u odnosu na revidiranu vrijednost u siječnju. Ukupni je broj nezaposlenih povećan za 18 tisuća, na 3,156 milijuna. U odnosu na isti mjesec prošle godine njihov je broj porastao za 46 tisuća.

Odgovarajuća stopa nezaposlenosti zadržala se u veljači na razini od 7,4 posto, izvijestila je BAA. Porasle su šanse da se gospodarstvo oporavi tijekom godine, nakon 0,6-postotnog pada aktivnosti u posljednja tri mjeseca 2012, poručuju iz agencije, ukazujući na "pozitivne signale" kao što su stabilni rast narudžbi i poboljšanje gospodarske i investicijske klime.

"Stanje na tržištu rada i dalje je u osnovi dobro i ono reagira vrlo stabilno u teškom gospodarskom okruženju", zaključuju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_euro][emo_euro][emo_euro]

New Report

Close