Najstarija putnička grupacija vidi svjetlo na kraju tunela

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2012. u 14:00
thomas cook

Analitičari očekuju da će 171 godinu stara kompanija u poslovnoj godini koja završava 30. rujna ostvariti dobit prije poreza u visini 35 milijuna funti (56,7 milijuna dolara)

Najstarija putnička grupacija u svijetu, britanski Thomas Cook objavila je u petak da njezina nastojanja da poboljša poslovne rezultate donose željene plodove i procjenjuje da će ispuniti očekivanja tržišta za poslovnu godinu koja završava u ovom mjesecu.

Kompanija se nastoji izvući iz teškog 18-mjesečnog razdoblja, nakon što su joj banke u svibnju odobrile spasonosni kredit. U Thomasu Cooku tvrde da su im se financije u međjuvremenu popravile a ukazuju i na snažnu potražnju za last-minute aranžmanima za ljetni odmor. Analitičari očekuju da će 171 godinu stara kompanija u poslovnoj godini koja završava 30. rujna ostvariti dobit prije poreza u visini 35 milijuna funti (56,7 milijuna dolara), pokazuje Reutersova anketa. Izvješće o cjelogodišnjim poslovnim rezultatima najavljeno je za 28. studenog. U kompaniji ističu da su na dobrom putu da ostvare očekivanja za to razdoblje, nakon što su u prvoj polovini poslovne godine, koja je završila u svibnju, ostvarili gubitak u visini 328,3 milijuna funti. Konkurentski turoperater TUI Travel u četvrtak je izvijestio da je ohrabren bukingom za zimski odmor, dok se potražnja za aranžmanima za ljetni odmor pokazala boljom od prošlogodišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close