Na Vlašiću zbog Hrvata najbolja sezona

Autor: Poslovni dnevnik , 10. siječanj 2017. u 21:59
Raste broj gostiju iz Hrvatske, najviše iz Dalmacije i Slavonije

Posljednjih desetak dana udio noćenja domaćih gostiju na skijalištu je 54 posto, iz Hrvatske je došlo 31 posto, iz Austrije 8 posto, a iz Turske i Srbija po dva posto.

Ove godine Vlašić očekuje najbolja zimska skijaška sezona dosad.

"Marketinške aktivnosti koje se provode već nekoliko mjeseci rezultirale su povećanjem broja stranih gostiju na Vlašiću te vrlo dobrom popunjenošću kapaciteta u hotelskom smještaju", rekao je agenciji Fena Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona. Prema strukturi prijavljenih noćenja u proteklih deset dana, udio noćenja domaćih gostiju iznosi 54 posto, iz Hrvatske ih je (najviše iz Dalmacije i Slavonije) 31 posto, Austrije 8 posto, Turske i Srbije po 2 posto. Broj gostiju iz Hrvatske je u porastu i taj trend, navodi Matošević, očekuje se do 15. siječnja kada se završavaju školski praznici.

Pojedini hoteli imaju rezervirane kapacitete sve do kraja siječnja.  "Posebno je značajan udio dnevnih skijaša i izletnika koji iz obližnjih gradova redovno dolaze na Vlašić. A najviše domaćih gostiju je iz Travnika, Viteza, Zenice, Tuzle, Lukavca, Banja Luke i Sarajeva", objašnjava Matošević. Skijaška sezona u Srednjoj Bosni je relativno kasno započela zbog nedostatka snijega na tim područjima. Skijaški centri koji imaju sustav umjetnog zasnježivanja staza (Vlašić i Rostovo) zimsku turističku sezonu otvorili su 30. prosinca 2016. godine, a ostali skijaški centri prošlog tjedna. Jedini skijaški centar u Srednjoj Bosni koji zbog jakog vjetra još nije otvorio skijaške staze je Raduša u Gornjem Vakufu-Uskoplju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close