Moralić će tužiti vlast RS zbog blokade šećerane u Bijeljini

Autor: Poslovni dnevnik , 12. prosinac 2013. u 21:59
Imovina šećerane blokirana je jer su dionice kupovane i 'prljavim' novcem zbog čega trpi Moralićeva investicija

Ugrožena investicija vrijedna 2,66 mil. eura.

Hrvatski poduzetnik Enver Moralić zaprijetio je kako će od tijela Europske unije zatražiti zaštitu svoje investicije u tvornici šećera u Bijeljini koju ugrožavaju postupci vlade Republike Srpske, prenijeli su lokalni mediji u Bosni i Hercegovini.

Internetski portal Capital, prenio je kako je u posjedu pisma što ga je Moralić uputio predsjedniku RS Miloradu Dodiku i entitetskoj premijerki Željki Cvijanović najavivši kako će podnijeti tužbu protiv entitetskih vlasti koje smatra odgovornima za ugrožavanje investicije vrijedne oko 2,66 milijuna eura.Taj je iznos u bijeljinsku šećeranu investirala poljoprivredna zadruga Jankovic i iz Hrvatske, čiji je vlasnik Moralić, osiguravajući na taj način nastavak proizvodnje koja je godinama nakon rata bila prekinuta.

Tvornica šećera prestala je s radom nakon što je odlukama sudova u RS njena imovina blokirana na temelju presude donesene protiv Zorana Ćopića koji je 2010. godine osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog "pranje novca" koje potječe od trgovine drogom kriminalnog klana na čijem je čelu Darko Šarić. Ćopić je od tog "prljavog" novca kupio dionice šećerane pa je banjolučki sud temeljem prvostupanjske presude odlučio blokirati svu imovinu tvornice. Moralić je ocijenio nedopustivim da zbog presude Ćopiću trpi i njegova investicija. U pismu je naveo kako bi šećeranu u Bijeljini mogao pokrenuti u roku od šest do devet mjeseci. 

Komentirajte prvi

New Report

Close