Miodrag Kostić i Stratex dijele Budvansku rivijeru

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2016. u 22:00
Grand Hotel & Spa i Family Hotel Angella na Kopaoniku s četiri zvjezdice

MK Group već je vlasnik više hotela, a Startex je u Crnu Goru dosad uložio 140 milijuna eura.

MK Group, srpskog poduzetnika Miodraga Kostića, i američka grupa Stratex objavili su partnerstvo čiji je cilj realizacija zajedničkih investicija u crnogorsku hotelsku grupu Budvanska rivijera i druge turističke projekte u Crnoj Gori. Stratex i MK Group će nadalje nastupati kao jednaki partneri u HG Budvanska rivijera, koji "dijele viziju razvoja te hotelske grupacije i vjeruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u području hotelskog turizma u regiji", navodi se u zajedničkom pripćenju dvije kompanije. 

Lider na Jadranu
"Cilj ovog poduhvata je maksimalno povećanje vrijednosti kompanije kroz modernizaciju, profesionalni menadžment i razvoj kroz zajednički investicijski program", izjavio je Neil Emilfarb, predsjednik Stratexa. Prema njegovim riječima "iskustvo i kapaciteti MK Gropua i Stratexa mogu osigurati transformaciju Budvanske rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom dijelu Europe.

 "Nadamo se dobroj suradnji s vladom Crne Gore i općinom Budva radi daljeg unaprijeđenja Budve kao turističke destinacije", dodao je Emilfarb.  Kostićev MK Group jedna je od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integriranih poljoprivrednih kompanija u Europi. U brojnim tvrtkama zapošljava oko 7000 radnika, a uz poljoprivredu MK Group je lider u šećernoj i mesnoj industriji, turizmu, bankarskom poslovanju, obnovljivim izvorima energije i nekretninama. Ipak, u središtu poslovanja MK Groupa posljednjih nekoliko godina je razvoj hotelijerstva.

 

7000radnika

zapošljava MK Group Miodraga Kostića

U poslovnom sustavu MK Groupa su hoteli s četiri zvjezdice Grand Hotel & Spa, Family Hotel Angella, Apartmani Konaci na Kopaoniku, 88 Rooms hotel u Beogradu, kao i hotel s pet zvjezdica Kempinski Palace u Portorožu, a MK Group je nedavno dostavio i ponudu za kupovinu hotela Kempinski u Savudriji, u Hrvatskoj.Stratex Grupa je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gdje je uložila više 140 milijuna eura, posluje od 2006. godine, u toj zemlji je ujedno i najveći američki investitor. 

Mjesto i za ribare
Stratex je vlasnik Dukley obitelji brendova, među kojima su najpoznatiji Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina, u čiju modernizaciju i razvoj Stratex ulazi s turskim Dogus Groupom.  Budvansku marinu je Stratex preuzeo prije dvije godine, a povezivanjem s Dogusom, odnosno njegovom tvrtkom D-Marin Marinas, želi Budvu, kroz proširenja i modernizaciju marine, pozicionirati kao središte nautičkog turizma.  

Dogus je jedna od najvećih turskih poslovnih grupa, ima više od 200 kompanija i gotovo 35.000 zaposlenih u Americi, Europi, Africi i Aziji. Grupa je trenutno aktivna u financijskom servisu, automobilskoj industriji, energetici, građevinarstvu, medijima, turizmu, nekretninama i industriji zabave. D-Marin Marinas je najveći lanac marina na istočnom Mediteranu, ima 10 marina u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj. Dogus grupa je u Hrvatskoj u Dubrovniku kupila luksuzni hotel Vila Dubrovnik, te počela pretvaranje zgrade zadarske tvornice Maraska u hotel s pet zvjezdica. U samo pet godina, zaključno s krajem 2014., Dogus je u Hrvatsku uložio 200 milijuna eura.  

"Nadam se da će Budva 2018. godine dobiti prvoklasnu marinu s pet zvjezdica. To će biti značajan poticaj za Budvu i Crnu Goru, kao što je vrlo uspješan projekt Porto Montenegro učinio Crnu Goru prepoznatljivom. Budva ima jedinstvenu marinu zato što je uz Stari grad i trebamo je modernizirati", naveo je američki ulagač. Emilfarb je najavio da će u novoj marini biti mjesta i za lokalne ribare. Njegova kompanija želi graditi hotele i na lokacijama u Kotoru, a nada se i da će za nekoliko godina započeti projekte u Kolašinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close