Mali aerodromi postaju međunarodni

Autor: Poslovni dnevnik , 14. listopad 2013. u 21:59
Aerodrom Morava kod Kraljeva mogao bi postati kargo centar

Srbija ima 23 aerodoroma od kojih su samo dva otvorena za međunarodni promet.

Ministarstvo prometa Srbije ubrzo će organizovati sastanak s predstavnicima malih aerodroma u Srbiji i Direktorata za civilno zrakoplovstvo na kojem će biti razmotreno kako da se ubrza izdavanje dozvola za međunarodne letove, piše Tanjug.

U Srbiji su otvorena ukupno 23 aerodroma, od kojih su dva međunarodna – aerodrom Nikola Tesla u Beogradu i Konstantin Veliki u Nišu, a preostali aerodromi su za posebne namjene, na primjer, sportsko zrakoplovstvo ili vojni aerodromi. Najviše interesa za međunarodne letove imaju aerodromi Morava u Lađevcima kod Kraljeva, Ponikve kod Užica, aerodrom u Boru, aerodrom Ečka kod Zrenjanina i Čenej kod Novog Sada. Za to bi trebalo izmijeniti dijelove Zakona o zračnoj plovidbi kao bi se skratila procedura za izdavanje međunarodnih dozvola.

"Ta procedura bit će skraćena i moći ćemo aerodrome otvoriti i za posebne i turističke letove u Srbiji", rekao je Milutin Popović, pomoćnik ministra za zračni promet. Prema njegovim riječima većina navedenih aerodroma može vrlo brzo dobiti dozvolu, osim aerodrom Morava za kojeg su potrebne saglasnosti Ministarstva odbrane i MUP-a Srbije. Za aerodrom Morava postoji interes investitora koji bi željeli izgraditi veliki kargo centar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close