Lider stranke potpuno je propao kao poduzetnik

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2017. u 07:52
Čedi Jovanoviću poduzetništvo nikako da krene, daleko uspješniji je kao političar, Foto: PD

Prodaje se imovina tvrtke Čede Jovanovića…

Čedi Jovanoviću, lideru Liberalno-demokratske stranke (LDP), u posao ne ide baš najbolje. Imovina kompanije SHSF, u kojoj je Jovanović imao 45 posto dionica, a nad kojom je Privredni sud u Beogradu pokrenuo stečaj 21. srpnja 2015. godine, rasprodaje se kako bi se namirili dugovi. Uz ostalo, oglašena je prodaja obiteljske stambene zgrade u Krnjači, a početna cijena na dražbi zakazanoj za 26. lipanj je 14,71 milijun dinara.

 

45posto

dionica ima je Čedo Jovanović u tvrtki SHSF

Kuća je u vlasništvu kompanije SHSF, a riječ je o sedmosobnoj stambenoj zgradi na dva kata s ograđenim dvorištem.

Zahtjev za stečaj SHSF-a je podnijela Marfin banka zbog duga od 24 milijuna dinara, a ta banka je i ranije tražila pokretanje stečaja u nekoliko kompanija u kojima su Jovanović ili članovi njegove obitelji bili vlasnici. Kada je stečaj pokrenut račun SHSF-a, koji je uglavnom davao konzultantske usluge, bio je u blokadi od 118 milijuna dinara. Direktorica je bila Jelena Jovanović, supruga Čedomira Jovanovića. Prvi čovjek LDP-a je sve do 9. veljače 2015. godine bio upisan kao suvlasnik te tvrtke, nakon čega je njegov udjel prenijet na Dragana Unkovića, piše Politika.

 

70mil. dinara

minus je Agrohuba čiji je vlasnik bio lider LDP-a

Jovanović je ranije navodio da je jedini vlasnik tvrtke Agrohub, a sada više to nije. Agenciji za borbu protiv korupcije u izveštaju iz srpnja 2016. godine prijavio je da je vlasnik 100% udjela u Agrohubu, ali u izvještaju za 2017. taj podatak se ne navodi, jer je kao vlasnik 100% dionica tvrtke koja je 2015. završila s minusom od oko 70 milijuna dinara upisan Igor Jovanović.

Jovanoviću se nije posrećilo ni s Fidelinkom, nad kojom je otvoren stečaj u srpnju 2010. U listopadu 2011. tri pogona izdana su u zakup Agroposlovima, čiji je suvlasnik bila je Jovanovićeva supruga Jelena. I ta tvrtka je danas u stečaju.      

Komentari (2)
Pogledajte sve

Želja Poslovnog da postane vodeći portal regiona je veličanstvena!

ovaj naslov, slika i članak trebao je da bude preko cele stranice PD

New Report

Close