Licenciju ima samo pet autobusnih postaja

Autor: Poslovni dnevnik , 25. veljača 2018. u 21:59
Bez licencije nema poslovanja ni naplate usluga

Dvije godine nisu bile dovoljne da 100 tvrtki u Srbiji zatraži potrebnu dozvolu.

Zorana Mihajlović, potpredsjednica srpske vlade i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture, izjavila je prošlog tjedna da je dosad od 100 autobusnih postaja u Srbiji samo njih pet dobilo licenciju, javlja Tanjug.

Sve autobusne postaje koje do 12. veljače nisu podnijele zahtjev za dobivanje licencije neće moći obavljati svoju djelatnost niti naplaćivati usluge sve dok ne dobiju potreban certifikat.

Prema riječima ministrice Mihajlović, prije dvije godine su donijete izmjene zakona koji je propisao da se do 19. veljače ove godine pribavi licencija.  "Imali su dvije pune godine da podnesu zahtjev za licenciju, a tek sad su krenuli s podnošenjem nepotpunih zahtjeva i tako se dogodilo da je samo pet njih ispunilo zakonom predviđene obveze", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Svi koji su podneli zahtjev dobili su detaljno objašnjenje kako mogu ispuniti zakonske uvjete. Autobusne postaje mogu poslovati s privremenom dozvolom koju su dobile nakon što su podnijele zahtjev.

Mihajlović je poručila da se sve to radi da bi građani imali točan red vožnje, da bi znali tko ih vozi i kojim autobusima, što je sve propisano zakonom. Dodala je da bi općine i gradovi trebali osnovati call centre i da će im pomoći ministarstvo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close