Leoni počinje u Kraljevu 2019. godine

Autor: Poslovni dnevnik , 16. rujan 2018. u 21:59
Proizvodit će se instalacije i kabeli za autoindustriju

Četvrta tvornica u Srbiji.

Njemačka kompanija Leoni, koji je do sada otvorila proizvodne pogone u Nišu, Prokuplju i Boljevcu, svoju četvrtu i najveću tvornicu u Srbiji trenutno gradi na poljoprivrednom imanju u Kraljevu.

Prvih 13 radnika za novi pogon već je izabrano i oni su započeli obuku, a proces selekcije se nastavlja, pišu Večernje novosti.

Prema ugovoru s kupcima, prvi prototipovi u pogonu nove tvornice u Kraljevu bit će proizvedeni početkom veljače sljedeće godine, dok se početak serijske proizvodnje očekuje krajem 2019. i početkom 2020. godine.

Leonijeva tvornica u Kraljevu za proizvodnju instalacija i kabela namijenjenih automobilskoj industriji prostirat će se na oko 45.000 kvadrata, a vrijednost investicije iznosit će oko 60 milijuna eura.

Zapošljavanje će se odvijati po fazama, do kraja godine bit će zaposleno 150 radnika. U skladu s projektom i ugovorom s kupcem, plan kompanije je da do 2023. u kraljevačkoj tvornici bude zaposleno gotovo 5000 radnika. 

Komentari (3)
Pogledajte sve


srbija radi Nemačka se gradi! Koga zanimaju vijesti iz fašističke prčije!? Zakaj ne pišete o firmama iz npr. Austrije?

Kirine, jer onda će ti iz soa procuriti nova afera iz šoferskog kadra Nevena Jurice pa će nemačka dati fašističku prčijuu na drugostepeni postupak

srbija radi Nemačka se gradi! Koga zanimaju vijesti iz fašističke prčije!? Zakaj ne pišete o firmama iz npr. Austrije?

plan kompanije je da do 2023. u kraljevačkoj tvornici bude zaposleno gotovo 5000 radnika.

New Report

Close