Kompanija iz Apatina prevozi Nijemce Dunavom

Autor: Poslovni dnevnik , 22. svibanj 2019. u 21:59
Gosti na brodu su isključivo Nijemci/Marko Mrkonjić/PIXSELL

Dunav Serv Shippin, srpska tvrtka, iznajmila je brod od njemačkog brodovlasnika, a zaposlenike su pronašli u Srbiji.

Srpska kompanija Dunav Serv Shipping, koja je iznajmila brod od njemačkog brodovlasnika, prepoznala je Apatin kao mjesto gdje bi mogla pronaći pravu posadu za svoje kruzere.

Danas zapošljavaju radnike iz tog grada na svim pozicijama. "Planiramo zapošljavanje kapetana, kao i nautičkog osoblja", najavljuje Boris Mašić, predstavnik kompanije, piše portal eKapija. Mašić je i predsjednik udruge Nijemaca "Adam Berenc" iz Apatina.

Zahvaljujući tome što je s brodovlasnikom iz Njemačke dva puta organizirao dolazak broda s Podunavskim Nijemcima u Apatin, počela je suradnja.

"Osnovali smo tvrtku, iznajmili brod i zaposlili naše građane. Brodovlasnik raspolaže s tri kruzera, a mi smo iznajmili jedan brod koji putuje na relaciji od Passaua, preko Budimpešte i Beča. Brod putuje tri puta godišnje do delte Dunava", dodaje Mašić.

Gosti koji koriste ove usluge isključivo su iz Njemačke. Prema najavama Milana Škrbića, predsjednika općine Apatin, kruzeri bi sljedeće godine trebali pristajati u Apatinu.

To potvrđuje i Boris Mašić. Ta suradnja otvorila je mogućnosti za pokretanje nautičkog turizma u Apatinu, jer je, prema riječima sugovornika portala, dunavski turizam potpuno nerazvijen. 

Komentirajte prvi

New Report

Close