Kineskih turista u Srbiji 105% više nego lani

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2017. u 21:59
Gostiju će biti još više s aviolinijom Beograd-Kina/ Sanjin Strukić/PIXSELL

Velikom porastu pomogao bezvizni režim, jedini u Europi.

Kineska Eksim banka kreditirat će rekonstrukciju i modernizaciju željezničke pruge Beograd Centar – Stara Pazova (kojom će vlakovi prometovati i 200 km/h), kao prvi korak uspostavi željene brže linije Beograd-Budimpešta, kineski predsjednik Xi Jinping podržao je pokretanje aviolinije Beograd-Kina, do Šangaja ili Pekinga. To su dva naglaska iz jučerašnjega programa srpskog premijera Aleksandra Vučića u Kini, odakle je stigla i potvrda o izuzetnom interesu za srpski turizam.

Prema ministru turizma, trgovine i telekomunikacija Rasimu Ljajiću, u prva tri mjeseca ove godine u Srbiji je boravilo čak 105% više kineskih turista nego u istom razdoblju lani.

"Tome je u velikoj mjeri doprinijela, možda i najviše, vizna liberalizacija s Kinom, a važan faktor dodatnom povećanju broja dolazaka iz Kine bit će i uspostava aviolinije već tijekom ove godine", zadovoljno je konstatirao ministar Ljajić, ne iznoseći apsolutne brojke turista, no istaknuvši da će Srbija, kao jedina zemlja u Europi bez viza za turiste i građane iz Kine, s pokretanjem ove direktne zrakoplovne veze postati i izravni centar za kineske goste koji će dolaziti u posjet ovom dijelu regije i Europe.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sličan je porast vjerojatno i ROMA ….ovdje kod nas….Pune bolnice su Roma…koriste
zdravstneu zaštitu sve u šesnaest…bez pardona….nećemo sumnjati u dijagnoze, ne?

u državi gdje je Slobo dobivao izbore sa 120 % glasova, ovaj rast djeluje tako skromno, obzirom da se radi o Kinezima, moglo je to ići do 1050 ili 10500 %

Oppet propaganda o fašističkoj prčiji! Komu, čemu?

Jako zanimljivo ovo povećanje više od 100%, jer su ove godine došli možda dvojica, a prošle samo jedan. Od one dvojice jedan s pudlicom.Nema vijesti da je ErSrbija bankrotirala.I što uostalom nas zanima što se događa tamo daleko? Kakvo je to opet navlačenje u skupni prostor?!

New Report

Close