Japansko-francuska e-vozila u Kini

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2017. u 21:59
Proizvodit će e-aute u Kini/REUTERS

Renault-Nissan i Dongfeng računaju na profit od povećanje potražnje.

Francuski proizvođač automobila Renault i njegov japanski partner Nissan planiraju u Kini udružiti snage s kineskom grupacijom Dongfeng Motor na zajedničkom projektu projektiranja i proizvodnje električnih automobila.

Proizvođači automobila nastoje profitirati na skoku potražnje za električnim automobilima na najvećem svjetskom tržištu, a realizaciju planova je ubrzalo očekivano uvođenje kvota o udjelu električnih vozila u ukupnoj prodaji od 2018. Očekuje se da će Peking u novim kvotama za elektrovozila od iduće godine odrediti da udio električnih i hibridnih automobila u ukupnoj prodaji pojedinih proizvođača mora biti najmanje osam posto, da bi 2019. taj udio porastao na 10, a 2020. na 12 posto.

Ford Motor izvijestio je već da razmatra zajedničko ulaganje s kineskim Anhui Zotye Automobileom radi proizvodnje električnih vozila u Kini pod novim brendom. Tesla, Daimler AG i General Motors također su ranije objavili planove za proizvodnju električnih vozila u Kini, čije vlasti žele da električni i hibridni automobili do 2025. čine barem petinu ukupne prodaje. Zajedničko ulaganje Renault-Nissana i kineskog partnera nazvano je GT New Energy Automotive, udio francuske i japanske kompanije bit će po 25 posto, a 50% imat će Dongfeng.

Komentirajte prvi

New Report

Close