Izlazak Ferrarija na burzu sve bliže

Autor: Tomislav Pili , 13. srpanj 2015. u 21:59
Prodat će se 10 posto dionica/Reuters

Objava prospekta izlistavanja na Njujorškoj burzi kroz nekoliko dana.

Pripreme za izlistavanje dionica talijanskog proizvođača sportskih automobila Ferrarija u finalnoj su fazi.

Kako je novinarima izjavio izvršni direktor Fiat Chryslera (FCA), Sergio Marchionne, izrada prospekta praktički je dovršena. "Do objave prospekta dijeli nas samo nekoliko dana", kazao je prvi čovjek FCA. Prema tvrdnjama upućenih izvora Reutersa, na Njujorškoj burzi izlistalo bi se 10 posto Ferrarijevih dionica. Dodaju i kako je tvrtka angažirala švicarsku banku UBS kao aranžera inicijalne javne ponude (IPO).

Navodno da uz UBS u pripremi IPO-a sudjeluju i dvije banke s Wall Streeta, JPMorgan Chase i Goldman Sachs. Sergio Marchionne odbio je potvrditi navode da UBS priprema Ferrarijev burzovni debi, ali je istaknuo kako se razmišlja i o dvostrukom izlistavanju dionica, najvjerojatnije na Milanskoj burzi. Također je obio naznačiti na koliko bi Ferrari mogao biti vrednovan u izlasku na burzu. No, početkom srpnja je izjavio kako očekuje da Ferrari bude vrednovan na najmanje 10 milijardi eura.

U tom bi slučaju tvrtka dosegla 60 posto vrijednosti FCA. Analitičari u anketi Bloomberga ocjenjuju da bi Ferrari mogao biti vrednovan na 8,7 milijardi eura. Inače, zaduženi FCA izdvaja Ferrari iz svog portfelja kako bi došao do sredstava za razvoj novih modela Jeepa i Alfa Romea. 

Komentirajte prvi

New Report

Close