Indija prekida potragu za Boeingom 777 i čeka nove upute Malezije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. ožujak 2014. u 11:25
Indijski brod u potrazi za nestalim zrakoplovom. Photo:Reuters

Ništa nije otkriveno u potrazi u subotu, rekao je Harmit Singh, glasnogovornik oružanih snaga za otoke Andaman i Nicobar.

Indija je objavila da prekida potragu za Boeingom 777 zrakoplovne kompanije Malaysia Airlines, nestalim prije osam dana, na zahtjev Malezije koja usklađuje operacije i trebala bi dati nove upute. Operacija se prekida. Čekamo nove upute Malezije. Ništa nije otkriveno u potrazi u subotu, rekao je Harmit Singh, glasnogovornik oružanih snaga za otoke Andaman i Nicobar. Danas nije poletio nijedan avion u potragu, dodao je.

Indija je rasporedila šest brodova i pet aviona u jednom dijelu Bengalskog zaljeva i oko otoka Andaman i Nicobar. Malezijske vlasti objavile su u subotu da deaktiviranje sustava za komunikaciju na letu MH370 i njegova nagla promjena smjera prema Indijskom oceanu upućuju na "namjerni čin nekoga" u avionu koji je nastavio letjeti još gotovo sedam sati.

Malezijska policija pretražila je stanove dvojice pilota Boeinga te istražuje simulator leta koji je kapetan imao kod kuće, piše u današnjem priopćenju ministarstva prometa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close