Huawei u Srbiji otvara IT centar?

Autor: Poslovni dnevnik , 14. srpanj 2015. u 21:59
Huawei zapošljava oko 170 tisuća radnika, a u Srbiji posluje od 2005. godine

Kineska kompanija još razmišlja.

Kineska tehnološka kompanija Huawei razmatra mogućnost otvaranja IT centra u Srbiji, rečeno je na sastanku predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsjednika kompanije Huawei Wanga Chengdonga.

Nikolić je u razgovoru s delegacijom kineske kompanije rekao da je Srbija stvorila poslovno okružje za koji smatra da investitorima iz cijelog svijeta može puno ponuditi. "Kineske kompanije već sudjeluju u velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, što se svakako treba nastaviti, ali bilo bi jako korisno za obje strane ako bi kineske kompanije odlučile investirati i u srpsku proizvodnju", rekao je Nikolić.

Srpski predsjednik je dodao da bi za Huawei bilo zanimljivo da razmisli o izgradnji svog IT centra na teritoriju Srbije, koja za to ima mogućnosti, kao i izvanredne kadrove, školovane u Srbiji i inozemstvu. Wang je Nikolićev prijedlog ocijenio kao ideju o kojoj Huawei već neko vrijeme ozbiljno razmišlja, navodi se u priopćenju sa sastanka. Huawei zapošljava oko 170.000 ljudi, a u Srbiji posluje od 2005. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close