Unatoč velikim problemima, u ovoj su državi i dalje najpoželjniji poslodavac

Autor: Tomislav Pili , 25. lipanj 2019. u 11:03
Foto: Getty Images

Međutim, valja naglasiti kako je istraživanje zaključeno u ožujku.

Američka kampanja protiv Huaweija negativno se održava na njegovo poslovanje, ali je ugled kompanije, posebno među potencijalnim zaposlenicima, i dalje nepomućen.

Prema istraživanju tvrtke Universum provedenom na 50.000 kineskih studenata, Huawei je i drugu godinu zaredom najpoželjniji poslodavac u zemlji, ostavivši iza sebe ostale tehnološke divove kao što su Alibaba i Tencent.

Kako prenosi CNN, Huawei je drugu godinu zaredom prvi izbor studenata tehničkih fakulteta, dok je među studentima ekonomije smijenio Alibabu s vodeće pozicije.

Međutim, valja naglasiti kako je istraživanje zaključeno u ožujku, pa ne odražava posljedice spora američke administracije s tom kompanijom koja je na "crnoj listi" čime joj je zabranjena suradnja s dobavljačima iz SAD-a.

Washington se pribojava kako bi kineska vlada mogla iskoristiti Huaweijevu telekomunikacijsku opremu za špijuniranje, što je kompanija demantirala.

"Ne znamo kako će izgledati ljestvica iduće godine", izjavio je za američku medijsku mrežu William Wu, direktor Universuma za Kinu. Kako pojašnjava Wu, Huaweijeva privlačnost među studentima rezultat je brzog rasta posljednjih godina te povećanog globalnog dohvata.

K tome, Huawei se pozicinira kao futuristička tehnološka kompanija, a ne samo proizvođač telefona i telekomunikacijske opreme. Huawei godišnje zaposli preko tisuću diplomanata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close