Hahn upozorava na zastoj provođenja reformi u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2017. u 21:59
Johannes Hahn, Europski povjerenik za proširenje/Ivica Galović/PIXSELL

Povjerenik za proširenje razočaran.

Europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn uputio je pismo premijeru Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću, u kojem izražava duboko žaljenje zbog zastoja reformi u Bosni i Hercegovini.

"Na nedavno održanom Samitu za Zapadni Balkan u Trstu, BiH razočaravajuće nije uspjela pokazati svoje opredjeljenje i spremnost da slijedi svoj evropski put", napisao je Hahnh.

 "Duboko žalim što vaša zemlja nije bila u mogućnosti da se pridruži ostalim pet zemljama Zapadnog Balkana u potpisivanju Ugovora o Transportnoj zajednici, koji je važan korak prema unapređenju infrastrukture i kvalitetnijim transportnim uslugama u cijeloj regiji. Odsustvo vašeg potpisa na ovom važnom međunarodnom sporazumu – koji se izrađivao osam godina – obeshrabrujući je pokazatelj opredijeljenosti BiH europskoj perspektivi.  

BiH je već parafirala Ugovor o Transportnoj zajednici u veljači ove godine, što je vašoj zemlji dalo dovoljno vremena da riješi sva otvorena interna pitanja koja se tiču potpisivanja", naglasio je u otvorenom pismu povjerenik Johannes Hahn.               

Komentirajte prvi

New Report

Close