Na leasing kupuju 70 autobusa: Moraju imati klimu, sustav za grijanje, LED indikatore, video nadzor…

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2019. u 14:52
Cilj je da nova vozila budu na beogradskim ulicama do 1. rujna

Dobri poznavatelji prilika na tržištu gradskih autobusa tvrde da nema mnogo kompanija koje mogu isporučiti sva vozila za 60 dana, favoriti su turski Otokar i Iveco Bus.

GSP Beograd raspisao je natječaj za nabavu novih autobusa, ali ne 210 vozila, kako je najavljivano, već 70 i to na leasing. Rok za podnošenje ponuda je 12. travanj, a rok za isporuku samo 60 dana od potpisivanja ugovora.

Kako su ranije najavili gradski čelnici, cilj je da sva nova vozila budu na beogradskim ulicama do 1. rujna. 

Svi autobusi moraju biti iste marke i tipa, potpuno novi i nekorišteni, niskopodni, uz garanciju na cijelo vozilo od najmanje tri godine, javlja Blic. Od ponuđača se traži da to bude autobus gradskog tipa, s troja vrata, najmanje 26 mjesta za sjedenje i kapaciteta od najmanje 100 putnika. 

Također, obavezni su klima uređaj, sustav za grijanje, sustav informiranja putnika pomoću LED indikatora, sustav za mobilni video nadzor, prostor za putnike s posebnim potrebama, sustav za automatsko brojanje putnika i bežični internet.

Dobri poznavatelji prilika na tržištu autoindustrije, posebno kada je riječ o gradskim autobusima, tvrde da nema mnogo kompanija koje mogu isporuče toliko vozila u tako kratkom roku. Kao favoriti za posao spominju se turski Otokar i Iveco Bus sa sjedištem u Francuskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close