Gradnja metroa u Beogradu 2020.

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2017. u 14:37
Foto: Thinkstock

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da bi gradnja metroa u Beogradu mogla početi 2020. i da je potrebno najmanje tri i pol godine da se on završi.

Nakon predstavljanja Strategije razvoja Beograda do 2021. godine Mali je rekao da će se sastati s predstavnicima francuske kompanije Egis, koja bi trebalo sačiniti predvisibility studiju. "Očekujem da će ovog tjedna biti potpisan sporazum. Studija traje devet mjeseci, a nakon toga radimo glavni projekt. Potrebno je oko godinu i pol do dvije da se završi glavni projekt i svi poslovi koji su nužni da bi se krenulo u izgradnju", objasnio je gradonačelnik.

S gradnjom metroa može se početi 2020. godine, rekao je Mali, dodajući da je plan da se izgradi prva linija od 22 kilometra i druga linija od 20 kilometara, a ukupna investicija iznosi oko četiri milijarde eura.

Mali kaže da je to investicija koju grad može financirati i da za tu potrebu ima novca i u proračunu, jer je to strateški važan posao. Na pitanje je li se odustalo od javno-privatnog partnerstva, on je rekao da postoji nekoliko opcija: da cijeli projekt bude javno-privatno partnerstvo, da se sve radi iz kredita i možda najbliže rješenje – da Grad osigura financije za građevinske radove, a da javno-privatno partnerstvo bude na softveru i kompozicijama.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Opet vijesti iz prčije! Koga to zanima?

Beograd bez problema može skupiti 4 milijarde ? A Zagreb , koliki je njegov Proračun, – dostatan
za takve projekte?

Kaos u Beogradu/ izuzev možda Novog Beograda/ je opće poznat svima koji su upravljali
vozilom, cestama i putevima ovog Grada. ….Ceste su stare, neodržavane, preuske , nema oznaka
ni pretjerane signalizacije….vozači ne poštuju prednost ni prometne propise, o parkiranju
i oštećenjima na parkiranju da ne govorim- naročito stranaca u Beogradu..
Jesu li dorasli luksuzu podzemne željeznice , vidjet će se …

New Report

Close