Francuzi će Britance utopiti izbjeglicama ako izađu iz EU

Autor: Tomislav Oharek , 03. ožujak 2016. u 21:59
Emmanuel Macron/REUTERS

Francuski ministar gospodarstva poručio da će britanskim bankarima rado prostrti crveni tepih.

Ako se Britanija na referendumu u lipnju odluči za izlazak iz EU-a, Francuska će ukidanjem graničnih kontrola omogućiti migrantima nastavak puta prema toj zemlji, a bankarima koji napuštaju London prostrt će crveni tepih, rekao je francuski ministar gospodarstva.

"Kad se odnos prekine, migranti više neće biti u Calaisu jer ih Francuska više neće zadržavati", rekao je jučer Emmanuel Macron za Financial Times prije početka englesko-francuskog summita. Dodao je da bi se mogle pojaviti i prepreke u bilateralnoj trgovini, a i sporazum kojim se Britancima omogućuje da provode granične kontrole kako bi neželjeni migranti ostali s francuske strane La Manchea, mogao bi pasti u vodu.

 Macron je podsjetio i na poziv britanskog premijera Davida Camerona francuskim tvrtkama da se presele nakon što je Francuska 2012. povisila poreze, kazavši kako očekuje da bi nakon Brexita neki iz londonskog Citiyja mogli ovaj put doći u Franucsku. Dodao je i da misli kako će se kolektivna energija EU-a potrošiti na postojećE veza, umjesto na stvaranje novih. 

Komentirajte prvi

New Report

Close