Facebook najavio uslugu spajanja ‘usamljenih srca’

Autor: Tomislav Pili , 02. svibanj 2018. u 22:00
Na mreži je 200 milijuna samaca/REUTERS

Traženje partnera moglo bi ojačati popularnost među mlađim korisnicima i motivirati ih na češće korištenje.

Prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg najavio je ulazak najveće društvene mreže u povezivanje korisnika koji nisu u vezi čime su odmah srušene cijene dionica najpopularnijih servisa.

Radi se o usluzi čije uvođenje Facebook razmatra već više od deset godina. Time bi se ojačala popularnost mreže među mlađim korisnicima i motiviralo ih se da češće posjećuju stranicu što su dva ključna izazova s kojima se Facebook suočava u svom poslovanju.

"Na Facebooku postoji 200 milijuna korisnika koji su naveli da su samci, pa je jasno da se nešto mora učiniti", izjavio je Zuckerberg softverskim stručnjacima na godišnjoj F8 konferenciji.

Nakon objave vijesti vrijednost Facebookovih dionica porasla je više od jedan posto na 173,9 dolara dok  su dionice tvrtke Match koja stoji iza najpopularnijih "dating" servisa Tinder i OkCupid potonula za 22 posto.

Usluga pronalaženja "srodne duše" mogla bi uistinu povećati vrijeme koje korisnici provode na Facebooku i predstavljati "veliki problem" za Matchove servise, smatra analitičar Atlantic Equitiesa james Cordwell, a prenosi Reuters.

Međutim, protopit aplikacije prikazan na F8 konferenciji izgleda prilično "bazično" u odnosu na konkurente, naglašava Cordwell. Potencijalni partneri korisniku će se prikazivati temeljem njegovih preferencija.

Analitičari upozoravaju da će Facebook morati uvjeriti korisnike u zaštitu privatnosti podataka s obzirom na nedavni skandal s zloupotrebom podataka prilikom dizajniranja Trumpove predizborne kampanje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close