Erdoganov prijatelj otvara tvornicu u Srbiji

Autor: Poslovni dnevnik , 31. siječanj 2018. u 07:43
U Kraljevu će biti zaposleno 2500 radnika/Fotolia

Kompanija Mesuta Topraka uložit će 35 milijuna eura, a proizvodnja konfekcije u Kraljevu bit će pokrenuta već u rujnu ove godine.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan sastao se u Istanbulu s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednik Srbije je za RTS rekao da je s Erdoganom razgovarao o novim tvornicama i investicijama, ističući da je velika i značajna podrška i pomoć turskog predsjednika. Vučić je u nedelju u Istanbulu razgovarao i s vlasnikom tekstilne kompanije TAI Group Mesutom Toprakom, koja će u Kraljevu, kako je dogovoreno, investirati 35 milijuna eura u tvornicu s 2500 radnika. Vučić je rekao da će u tvornicu u Kraljevu uložiti čovjek koji je vlasnik Four Seasons hotela u Istanbulu, Bodrumu i još nekoliko gradova – i jedan od prijatelja turskog predsjednika. 

Prema pisanju RTS-a, turski tekstilni div proizvodnju će pokrenuti u rujnu, kada će biti zaposleno prvih 400 radnika. U ponedjeljak, u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravitelja u Beogradu obavljeno je drugo javno nadmetanje za prodaju kompleksa auto-baze kraljevačke tvrtke Autotransport. Kako prenosi Politika, imovina je prodana po početnoj cijeni od 260 milijuna dinara (oko 2,3 mil. eura) jedinom zainteresiranom kupcu, turskom TAI Groupu.

U tom pogonu Turci planiraju otvaranje tvornice konfekcije. Kako dodaju Večernje novosti, uz pogon u Kraljevu, u sljedećem razdoblju turski investitori mogli bi otvoriti još četiri tvornice. Beogradski mediji jučer su pisali i da je TAI Group zainteresiran da u Beogradu izgradi hotel iz lanca Four Seasons. Aleksandar Vučić rekao je i da mu je Izetbegović potvrdio da će uraditi sve da se kod mosta Bratunac-Ljubovija otvori granični prijelaz gdje je, prema Vučićevim riječima, Srbija završila izgradnju mosta i pristupnih prometnica, ali sa strane BiH ne postoji prijelaz.  

Komentirajte prvi

New Report

Close