EBRD izašao iz vlasništva Kostićeve Agri Europe

Autor: Poslovni dnevnik , 09. veljača 2017. u 21:59
Agri Europe Miodraga Kostića posluje uglavnom u Srbiji i Ukrajini/Borna Filić/PIXSELL

EBRD je ušao u vlasničku strukturu srpske kompanije 2013. godine ulaganjem 50 milijuna eura da bi pomogao širenje poslovanja u poljoprivredi i mesnoj industriji.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) prodala je vlasnički udjel u kompaniji Agri Europe, vodećoj srpskoj agribiznis grupi, priopćeno je iz EBRD-a, bez navođenja cijene i tko je bio kupac.

Ta kompanija, registrirana na Cipru, uglavnom posluje u Srbiji i Ukrajini. Agri Europe sačinjavaju MK Group, Carnex, Sunoko i AgroInvest, tvrtke u vlasništvu Miodraga Kostića. EBRD je ušao u vlasničku strukturu Agri Europe 2013. godine ulaganjem od 50 milijuna eura kako bi podržao širenje poslovanja u poljoprivredi i mesnoj industriji, kroz ulaganje u infrastrukturu silosa, poljoprivredne opreme i financiranje obrtnih sredstava, javlja Tanjug.

Miljan Ždrale, regionalni direktor EBRD-a za sektor agribiznisa u središnjoj i jugoistočnoj Europi izjavio je da je partnerstvo s Agri Europe svima donijelo korisne rezultate. Ždrale je dodao da će EBRD nakon izlaska iz vlasničke strukture ostati u bliskom kontaktu s kompanijom.  Miodrag Kostić, glavni direktor Agri Europe, koji je bio uključen u višegodišnju saradnju s EBRD-om, rekao je da je ta banka podupirala razvoj kompanije deset godina.

"Naša suradnja započela je kreditiranjem, a zatim je došlo do sudjelovanja u vlasništvu, što je uzdiglo našu kompaniju na potpuno novu razinu. Radeći zajedno dosegnuli smo napredak u različitim sektorima poslovanja i korporativnog upravljanja, stvarajući tako solidne temelje za budući dugoročan rast", rekao je Kostić. Prije ulaska u vlasničku strukturu Agri Europe EBRD je 2007. godine podržao aktivnosti kompanije u poljoprivredi, kreditom u Ukrajini u iznosu od 7 milijuna dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close