Duško Knežević na spornom zemljištu gradi hotele

Autor: Poslovni dnevnik , 03. rujan 2014. u 22:00
Ovdje je bilo odmaralište za radnike s Kosova

Oko 33.000 kvadrata na Kamenovu dugo se vodi sudski spor, a Kneževićevo vlasništvo osporavaju i s Kosova.

Recreatours, kompanija iz Budve, kojoj je vlasnik poznati crnogorski poduzetnik Duško Knežević, podnijela je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma za dobivanje urbanističko-tehničkih uvjeta za gradnju condo hotela i vila na mjestu bivšeg kosovskog odmarališta na Kamenovu.

To je prvi dokument koji je potreban za dobivanje građevinske dozvole, pišu Vijesti. Zbog zemljišta Recreatoursa, veličine 33 tisuće četvornih metara, godinama se vodi sudski spor jer bivši vlasnici traže povrat zemlje oduzete 1957. godine. Usto, Agencija za privatizaciju iz Prištine osporava način na koji je Recreatours, koji je nekad imao sjedište u Prištini, došao do zemljišta. Naime, katastarska evidencija pokazuje da su na 33 tisuće četvornih metara, osim države Crne Gore, uknjiženi Recreatours Budva, Kosovska banka u stečaju i tvrtka Kožar SOUR Trgovina, također s Kosova. Na tom je mjestu bilo izgrađeno odmaralište za radnike s Kosova, da bi se 1989. tadašnji prištinski Recreatours uknjižio na dodatnih 12 tisuća kvadrata, koje su oduzeti od mještana.

U radničko odmaralište 1999. godine useljavaju se izbjeglice s Kosova, koji su nakon dogovora sa Atlas grupom, koja je postala vlasnik Recreatoursa, iseljeni prije dvije i po godine. Recreatours osnovala je tvrtka Atlas invest Duška Kneževića, koja ima 78 posto udjela, dok VB Holdings limited ima 20 posto, a Dejan Jovićević 0,6 odsto udjela u vlasništvu.Početkom godine, Ministarstvo održivog razvoja predstavilo je planski dokument "Državna studija lokacije Dio sektora 46 – Kamenovo", kojim je predviđena urbanizacija ove lokacije. Planom je predviđeno da se u zaleđu plaže izgradi turističko naselja s pet zvjezdica, koje će objedinjavati dva condo ili klasična hotela, te 14 vila. 

Komentirajte prvi

New Report

Close