Digitalna banka najpoželjniji je njemački startup

Autor: Tomislav Pili , 11. rujan 2018. u 14:42
S više od milijun klijenata N26 je jedan od najbrže rastućih europskih zajmodavaca/FOTOLIA

Profesionalna društvena mreža LinkedIn objavila koje tehnološke tvrtke privlače najviše interesa korisnika.

Profesionalna društvena mreža LinkedIn izabrala je najpoželjnije startupe u Njemačkoj, a na vrh ljestvice zasjela je digitalna banka N26.

Tvrtka je osnovana 2013. godine u Berlinu, a već 2015. lansirala je svoj prvi financijski proizvod. S više od milijun klijenata N26 jedan je od najbrže rastućih europskih zajmodavaca.

Osim klijenata i investitora – poput kineskog Tencenta i američkog ulagača Petera Thiela – N26 sve više privlači i radnu snagu uvođenjem programa pripravništva te promoviranja žena na rukovodećim pozicijama.

Kompanija trenutno zapošljava 460 ljudi. Sličan broj IT stručnjaka zapošljava i Celonis iz Münchena koji se bavi razvojem poslovnog softvera.

Kako sami kažu, glavni im je cilj "analiziranje procesa današnjice kako bi svijet sutrašnjice učinili efikasnijim". U lipnju je Celonis zadobio status "jednoroga", odnosno startupa vrednijeg od milijardu dolara čime se može pohvaliti tek nekolicina njemačkih startupa.

Na trećem je mjestu berlinski Horizn Studios koji  razvija pametnu prtljagu, poput torbi i kovčega s ugrađenim punjačima za telefone. U tvrtki trenutno radi 75 ljudi. LinkedInov izbor temeljio se na analizi pregleda profila  tvrtki njegovih 500 milijuna korisnika.

Da bi ušla na listu 25 najpoželjnjih njemačkih startupa, tvrtka ne smije biti starija od sedam godina te mora biti u privatnom vlasništvu i zapošljavati najmanje 50 ljudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close