Crnogorci uče od Hrvata o maslinama i ulju

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2014. u 21:59
Manifestaciju je otvorio Ivo Josipović/F. Brala/PIXSELL

Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede podržalo odlazak na regionalnu smotru u Hrvatsku.

Na prekjučer završenoj tradicionalnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2014 koja se održala u Zadru, boravilo je i oko 50 crnogorskih maslinara.

Kako piše Pobjeda, tamo su imali prilike usvojiti nova znanja i tehnologije kako bi unaprijedili svoju proizvodnju.Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je odlazak maslinara na regionalno najvažniju maslinarsku manifestaciju, koja okuplja velik broj uljara, maslinara, predstavnika državnih institucija i ostalih gostiju iz zemalja Mediterana. Manifestaciju je u petak otvorio predsjednik Ivo Josipović. Inače, Noćnjak se održava svake godine u drugom gradu na hrvatskom primorju, a manifestaciju organizira Zadružni savez Dalmacije.  Ove je godine, tijekom tri dana manifestacije, svoje proizvode je izlagalo više od 350 tvrtki i proizvođača. "S crnogorskim maslinarima prvi put na manifestaciji u Zadru prisutan je i predstavnik ministarstva, što je obradovalo organizatore", rekla je za Pobjedu, savjetnica za maslinarstvo u crnogorskom ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Dubravka Radulović.

Predstavnica ministarstva je primila i nagradu koju je Josipović uručio jednom maslinarskom društvu iz Crne Gore, dodaje Radulović.Program manifestacije, osim predavanja, sadrži i male škole kušanja ulja, odnosno ubrzani tečaj organoleptičkog ocjenjivanja ulja, izlete, terensku i praktičnu obuku, posjetu maslinjacima i uljarama u tom kraju.U crnogorskom ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja ocijenjuju kako je sudjelovanje crnogorskih maslinara na toj manifestaciji od vrlo velike važnosti za crnogorske proizvođače, jer imaju priliku usvojiti nova znanja i tehnologije u proizvodnji maslina i maslinovog ulja, kako bi unaprijedili svoju proizvodnju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close