‘Crna Gora je staljinistička, nedemokratska i necivilizirana’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. studeni 2012. u 13:33
Filip Vujanović (EPA)

Đurović je iznio oštre ocjene na račun Crne Gore, zaključivši da ona kao takva uopće ne može i ne treba postojati.

Predsjednik Crnogorske akademije znanosti i umjetnosti (CANU) Momir Đurović iznio je prošlog tjedna na sastanku s makedonskim kolegom Vladom Kambovskim niz oštrih ocjena na račun Crne Gore, nazvavši svoju zemlju "staljinističkom", "nedemokratskom" i "neciviliziranom", te zaključivši da ona kao takva uopće ne može i ne treba postojati, piše u subotu crnogorski list Pobjeda.

Te ocjene Đurović je iznio 25. listopada u Skoplju, na službenom ručku na koji ga je pozvao predsjednik Makedonske akademije znanosti i umjetnosti (MANU) Vlado Kambovski, a treća osoba za stolom bio je veleposlanik Crne Gore u Makedoniji Dušan Mrdović. Tijekom ručka iznesen je niz teških optužbi na račun Crne Gore, o čemu je veleposlanik Mrdović pod oznakom povjerljivo izvijestio Podgoricu.

U crnogorskom ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija službeno je potvrđeno Pobjedi da postoji diplomatska poruka veleposlanika Mrdovića, čiji je sadržaj incidentni sastanak s Đurovićem, ali nikakva bliža informacija o tome nije dana. Po nekim izvorima, Đurović je govorio o Crnoj Gori "na način da je prema svemu što je crnogorsko bio negativan". "Spominjao je imena visokih crnogorskih dužnosnika govoreći o njima negativno, nepristojno, nemoralno i nekulturno", navodi Pobjeda svoj izvor.

Drugi izvor kaže da je spominjao predsjednika države Filipa Vujanovića, bivšeg ministra vanjskih poslova i europskih integracija Milana Roćena i ministricu znanosti Sanju Vlahović. Veleposlanik Mrdović se navodno zahvalio i napustio ručak.

Ni veleposlanik Mrdović ni predsjednik MANU nisu željeli komentirati incident, dodaje Pobjeda.

Komentari (2)
Pogledajte sve

who the fuck is đurović?

A mi smo mirišljivo svijeća!Od 1556 privatizacija od 1991. godine, samo je 75 izvršeno po zakonu (dva puta službeno čitano komisijsko izvješće u Hrvatskom Saboru). Isto sada rade Milanović i Čačić umreženi s Debeljakom u poklanjanju, pardon privatizaciji brodogradilišta Split. Ali malo su se preračunali. Ipak su nova vremena u kojima europska tijela pomno prate razinu korupcije i pogodovanja u Hrvatskoj i s tim u vezi vjerodostojnost sudova. Zbog toga preporučam ovoj trojici da hitno kupe šahovske garniture kako bi se imala čime zabavljati u zatvoru prilikom opuštanja sa Polančecom i najvjerojatnije Sanaderom ,nakon “privatizacije” Brodosplita….

New Report

Close