Član zaposleničkog vijeća Daimlera kritiziran zbog potpore napadu na Charlie Hebdo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2015. u 15:09
Reuters

Zaposleničko vijeće, sindikat IG Metall i poslodavac potvrdili su da će slučaj biti iznesen industrijskom sudu u Karlsruheu.

Radnik njemačkog proizvođača automobila Daimlera mogao bi biti izbačen iz zaposleničkog vijeća jer je na Facebooku podržao teroristički napad na francuski satirički časopis Charlie Hebdo na Facebooku, objavili su u subotu njemački mediji.

Zaposleničko vijeće, sindikat IG Metall i poslodavac potvrdili su da će slučaj biti iznesen industrijskom sudu u Karlsruheu.

Radnik tvornice u Rastattu napisao je na Facebooku: "Svatko plaća za svoja djela! Neki prije, neki kasnije… J… Charlie Hebdo." To je izazvalo velike kritike među njegovim kolegama, objavio je sindikat.

Time je po sindikatu pokazao kako smatra da je "ubojstvo opravdano kao legitimno sredstvo za rješavanje političkih nesuglasica."

Sindikat i zaposleničko vijeće zatražili su da se ogradi od tog komentara, no on je odbio.

Bude li tužba prihvaćena, izgubit će svoju poziciju u vijeću, ali će moći nastaviti raditi u tvornici.

Glasnogovornik Daimlera rekao je da su mišljenja objavljena na Facebooku privatna i da time nije prekršio nikakva pravila koja se odnose na ponašanje na radnom mjestu.

U terorističkom napadu na Charlie Hebdo 7. siječnja ubijeno je 12 ljudi. Časopis često objavljuje karikature proroka Muhameda.

Komentirajte prvi

New Report

Close