Budvanska rivijera Emilfarbu i Kostiću

Autor: Poslovni dnevnik , 31. srpanj 2017. u 21:59
Grad-hotel Sveti Stefan ostat će u državnom vlasništvu/ Grgo Jelavić/PIXSELL

Kompanija će biti podijeljena na dva dijela, Stratex i MK Group ulažu 17 milijuna eura.

Budvanska rivijera bit će najvjerovatnije podijeljena na dva dijela, grad-hotel Sveti Stefan i Vila Miločer ostaju državno vlasništvo, a možda i stari gradski hotel u Budvi, javljaju Večernje novosti.

Turističko naselje Slovenska plaža i hoteli u Petrovcu, s vrijednim okolnim zemljištem, mogli bi postati vlasništvo poduzetnika Neila Emilfarba i Miodraga Kostića. U Budvanskoj rivijeri država sada ima 58,7% dionica, slijedi Stratex Group, čiji je vlasnik američki državljanin Emilfarb, koji je i jedan od vlasnika dijela turističko-stambenog naselja na rtu Zavala kod Budve.

U crnogorskoj javnosti se nagađa o tome da će Emilfarb i Miodrag Kostić, vlasnik MK Groupa, koji sada imaju 30% udjela u Budvanskoj rivijeri, u novoj privatiziranoj kompaniji postati većinski vlasnici. I da će sa 17 milijuna eura ulaganja postati vlasnici hotela i atraktivnih posjeda uz hotele u Budvi i Petrovcu. Podjela će biti uvod u planiranu i najavljenu privatizaciju najveće hotelske kompanije u Crnoj Gori.

Gotovo je izvjesno, tvrdi list, da će biti privatizirana Slovenska plaža i hotel Aleksandar u Budvi, kao i Palace i Castellastva u Petrovcu. Nagađa se da bi stari gradski hotel Mogren također mogao ostati u vlasništvu države. Iz Stratexa, kao i iz Budvanske rivijere, o svemu navedenom nemaju komentara, iako se u javnosti više puta čulo, a nije opovrgnuto, da crnogorska vlada namjerava hotelijersku kompaniju, koja raspolaže s oko 4000 hotelskih kreveta, privatizirati na specifičan način još ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close