Britanski bankarski div HSBC kreće u preustroj odjela globalnog bankarstva

Autor: Poslovni.hr/H , 07. lipanj 2016. u 08:26
FOTO: Reuters

Reuters je prošli tjedan objavio da će banka otpustiti na desetke više rangiranih dužnosnika u svojoj investicijskoj banci u sklopu preustroja koji sprema.

Britanski  bankovni div HSBC sprema se restrukturirati odjel globalnog bankarstva kako bi smanjio troškove i poslovanje učinio agilnijim, pokazao je interni dokument u koji je imala uvid agencija Reuters.

Ta reorganizacija dio je HSBC-ovih planova objavljenih u lipnju prošle godine u sklopu kojih je najavljeno da će s ciljem podupiranja dobiti ukinuti gotovo 20 posto radnih mjesta i za trećinu smanjiti svoju investicijsku banku.

Iz HSBC-a nisu naveli koliko će radnih mjesta biti ukinuto u sklopu ovog ciklusa smanjenja troškova, koji se nadovezuje na reintegraciju dijela poslovanja s kapitalnim financiranjem u odjel globalnog bankarstva, a što su najavili u veljači. 

Reuters je prošli tjedan objavio da će banka otpustiti na desetke više rangiranih dužnosnika u svojoj investicijskoj banci u sklopu preustroja koji sprema. Te će promjene uključivati uspostavu novog odjela bankarskog poslovanja s kompanijama, financijskim i multinacionalnim tvrtkama na čijem će čelu biti Philippe Henrry, navodi se u dokumentu dvojice supredsjedatelja odjela globalnog bankarstva Robina Phillipsa i Matthewa Westermana.

"Naša nova struktura … poboljšat će prinose našim dioničarima kroz poboljšanu profitabilnost i ostvarivanje učinkovitosti", navodi se u dokumentu. 

Iz HSBC-a su također izvijestili da će uspostaviti novi savjetnički tim, kombinirajući korporativne financije s provedbom spajanja i akvizicija.

Specijalizirani Reutersov financijski servis IFR ranije je objavio da su prošli tjedan banku u sklopu restrukturiranja napustili John Crompton, koji je bio HSBC-ov globalni čelnik odjela korporativnih financija, i Florian Fautz, globalni čelnik odjela spajanja i akvizicija.

Također će nekoliko desetaka niže rangiranih dužnosnika otići iz banke u sklopu reorganizacije, objavio je IFR. 

Komentirajte prvi

New Report

Close