Brazilski nogometaš sa ukrajinskim državljanstvom pozvan u borbu protiv ruskih separatista

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. srpanj 2014. u 16:54
Foto: Reuters

Brazilski nogometaš igra u Ukrajini od 2002. Dobio je ukrajinsko državljanstvo i 11 puta igrao za reprezentaciju te zabio jedan gol.

Nogometaš Edmar Lacerda, Brazilac koji ima ukrajinsko državljanstvo, u razgovoru na brazilsku internet stranicu Globo Esporte otkrio je da je dobio poziv da se javi u ukrajinsku vojsku kako bi se borio protiv proruskih separatista.

"Prije nekoliko tjedana sam primio poziv, koji je šokirao moju suprugu Ukrajinku. Na početku su se moji suigrači u klubu (Metalist iz Harkiva) šalili, misleći da izmišljam, ali kad sam im pokazao poziv, bilo im je jasno koliko je situacija ozbiljna. Otišao sam u upravu kluba i sve je riješeno. Čini se da je posrijedi bila greška vojske", objasnio je taj 34-godišnji vezni igrač.

Brazilski nogometaš igra u Ukrajini od 2002. Dobio je ukrajinsko državljanstvo i 11 puta igrao za reprezentaciju te zabio jedan gol.

Ukrajinom hara žestoki oružani sukob između vlade i proruskih separatističkih pobunjenika, koji je dodatno zakomplicirao pad zrakoplova s 298 ljudi, srušenog projektilom zemlja-zrak.

Lacerda je za Globo Esporte rekao da odbacuje bilo kakvu mogućnost služenja vojske.

Nekoliko stranih nogometaša koji igraju u prvoj ukrajinskoj ligi, u kojoj je mnogo Brazilaca i Argentinaca, odbilo se vratiti u svoje klubove zbog stanja u zemlji. Ukrajinski prvak Šahtar iz Donjecka tako je nedavno ostao bez Brazilaca Alexa Teixeire, Freda, Douglasa Coste, Dentinha i Argentinca Facunda Ferreyre.

Komentirajte prvi

New Report

Close