Berlusconi prodao AC Milan

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 07. srpanj 2016. u 08:34
Foto: Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL

Bivši talijanski premijer pronašao kupca za sedmerostrukog europskog prvaka.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u utorak je potvrdio prodaju većinskog udjela u sedmerostrukom europskom prvaku AC Milanu, ne otkrivši pritom identitet novog vlasnika. Poznato je tek da su kineski investitori obećali u dvije godine uložiti 400 milijuna eura u posrnulog diva na čijem se čelu Berlusconi nalazio 30 godina.

"AC Milan se sada može vratiti u vrh talijanskog, europskog i svjetskog nogometa", poručio je Berlusconi po izlasku iz bolnice nakon operacije srca. Druga je to u nizu kineska nogometna akvizicija na talijanskom tlu, nakon što je Suning grupacija nedavno za 270 milijuna dolara kupila 70 posto udjela u Inter Milanu. Nogomet je trenutno najpopularniji sport u Kini, a europski klubovi s financijskim poteškoćama kineskim vlastima koje planiraju kreirati vlastitu sportsku industriju dolaze kao naručeni.

Tako je u njihovu portfelju bilo mjesta i za Milan koji je prošle godine objavio gubitak od 93,5 milijuna eura. Osim toga, klubu treba poprilična financijska injekcija kako bi se mogao uhvatiti ukoštac s europskim rivalima iza kojih sve češće stoji strani kapital. Podsjetimo, Berlusconi je prošle godine s kontroverznim tajlandskim biznismenom Bee Taechaubolom postigao sporazum o prodaji kontrolnog paketa dionica AC Milana. No, nikad nije došlo do finalizacije tog posla jer je navodno Tajlanđanin odustao.

Komentirajte prvi

New Report

Close