Beč u srpnju s novim rekordima turističkih noćenja

Autor: Poslovni.hr/H , 26. kolovoz 2015. u 15:48
Foto: Vedran Mulović / Pixsell

Glavni grad Austrije Beč u srpnju je zabilježio nove turističke rekorde sa više od 1,4 milijuna noćenja.

Glavni grad Austrije Beč u srpnju je zabilježio nove turističke rekorde sa više od 1,4 milijuna noćenja ili 11,2 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, slijedom čega je rasla i neto dobit bečkih hotelijera.

O tim su bečkim turističkim rekordima u srijedu izvijestili iz tvrtke Compress Zagreb koja je Kontaktni ured grada Beča u Zagrebu, i iz koje dodaju da je s odličnim srpnjem ukupan broj noćenja u Beču u prvih sedam mjeseci ove godine porastao za 6,5 posto u odnosu na lani, dosegnuvši brojku nešto veću od 7,75 milijuna.

Slijedom toga porasla je i neto dobit bečkih hotelijera, koja je u prvoj polovici ove godine iznosila 318,4 milijuna eura, što je porast od gotovo 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najvažniji razlog rekordnih srpanjskih noćenja u Beču je, kako kažu, nevjerojatan porast broja turista iz arapskih zemalja, pri čemu su samo turisti iz Saudijske Arabije zabilježili porast noćenja za čak 217 posto, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za 183 posto, a iz ostalih arapskih zemlja od 195 posto.

Dvoznamenkasti porasti broja turista i noćenja Beč je zabilježio i iz Njemačke, SAD-a, Španjolske i Kine.

Komentirajte prvi

New Report

Close