Bajka iz Leicestera stajala kladioničare desetke milijuna funti

Autor: Tomislav Pili , 04. svibanj 2016. u 09:46
Niži koeficijent nuđen je na vijest da je Elvis Presley živ nego da će Leicester osvojiti naslov/REUTERS

Zbog ovogodišnjeg iskustva s Leicesterovim osvajanjem titule engleskog prvaka kladioničari mijenjaju sustav dodjele koeficijenata.

Prekršili smo vlastito pravilo "nikad ne reci nikad", ističu britanski kladioničari koji zbog Leicesterova osvajanja titule engleskog prvaka moraju isplatiti rekordnih 25 milijuna funti. Nogometnom klubu iz istoimenog grada ovo je prvi naslov u 132 godine dugoj povijesti, a na početku sezone kladioničari su nudili koeficijent od 5000-1 na osvajanje titule.

 

5000naprema

1 iznosio je koeficijent na Leicester početkom sezone

O kolikom se iznenađenju radi govori podatak da je niži koeficijent ponuđen na vijest da je Elvis Presley živ (2000-1) ili da čudovište iz Loch Nessa ipak postoji (500-1). Velikodušni koeficijent ponuđen je s obzirom da je Leicester prošle sezone jedva izbjegao ispadanje u drugu ligu. Jedna od vodećih britanskih kladioničarskih tvrtki koja drži petinu tržišta, William Hill, zbog bajke iz Leicestera izgubila je preko dva milijuna funti, ističe glasnogovornik Rupert Adams.

Tko se jednom opeče, puše i na hladno, pa Adams kaže kako sljedeće godine najviši koeficijent na bilo kakve oklade neće prelaziti 1000-1. Što se tiče Leicestera, William Hill za sljedeću sezonu nudi koeficijent od 25-1 da klub može ponoviti povijesni uspjeh. Da će Leicesterovo osvajanje titule zauvijek promijeniti britansko klađenje slaže se i David Williams, glasnogovornik tvrtke Ladbrokers. "Leicester nas je doveo do najvećeg gubitka u 130-godišnjoj povijesti.

To znači da ćemo morati u potpunosti izmijeniti sustav dodjeljivanja koeficijenata autsajderima", istaknuo je Williams. Međutim, dio kladioničara smatra kako se ipak radi o iznimci koja ne treba potvrđivati pravilo. Tako suvlasnik kladionice Betfred, Fred Done, kaže kako su ponudili istovjetni omjer od 5000-1 da će sljedeće sezone novajlija u Premiershipu, klub Burnley, osvojiti titulu engleskog prvaka. "Netko bi mogao reći kako se nikada nećemo opametiti, ali jednostavno ne mogu zamisliti da se fantastični Leicesterov uspjeh može ponoviti", ističe Done za britanske medije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close