Apple Music broji 10 milijuna korisnika

Autor: Tomislav Pili , 11. siječanj 2016. u 21:59
Apple Music lansiran je u lipnju prošle godine u 100 država svijeta/Reuters

Apple Music lansiran je u lipnju prošle godine u 100 država svijeta.

Appleov servis za streaming glazbe Apple Music dohvatio je 10 milijuna korisnika, tvrde upućeni izvori američkih poslovnih medija.

Vijest je još značajnija ako se zna da za prelazak magične granice Appleu trebalo šest mjeseci, kao i najvećem rivalu, švedskom Spotifyu. Podsjetimo, Apple Music lansiran je u lipnju prošle godine u 100 država svijeta. Prema mišljenjima analitičara, iako je Spotify vodeći servis sa preko 20 milijuna korisnika, servis američke kompanije sve više nagriza Spotifyev udjel i na najboljem je putu da do 2017. postane vodeći servis za streaming glazbe.

Ostala dva konkurenta daleko su ispod vodećeg dvojca. Francuski Deezer ima 6,3 milijuna korisnika, a Tidal kojemu je vlasnik glazbenik Jay Z broji oko milijun korisnika. No, glazba postaje sve značajniji izvor prihoda za Apple. Tome u prilog govore i najave da će novi iPhone imati 3,5 milimetarski ulaz za slušalice što je standard još od Sonyeva Walkmana. Vrijedi podsjetiti da je kompanija prije dvije godine kupila proizvođača slušalica Beats za tri milijarde dolara.      

Komentirajte prvi

New Report

Close