ANKETA: Ljubljanski gradonačelnik Janković trebao bi odstupiti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. ožujak 2014. u 11:27
Foto: Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL

Većina Slovenaca ocjenjuje da bi ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković trebao dati ostavku nakon što je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog sklapanja fiktivnog ugovora.

Većina Slovenaca ocjenjuje da bi ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković trebao dati ostavku nakon što je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog sklapanja fiktivnog ugovora, pokazuju rezultati ankete koje u ponedjeljak objavljuje ljubljansko "Delo".

Janković i četvorica njegovih suradnika sumnjiče se da su prije nekoliko godina potpisali fiktivni ugovor na 1,8 milijuna eura temeljem koje je tvrtka GREP dobila 50 milijuna eura kredita od Nove Ljubljanske banke (NLB) prilikom gradnje sportskog centra Stožice. Među osumnjičenima je i sadašnji ministar obrane Roman Jakič, u vrijeme gradnje stadiona direktor sportskih objekata u prijestolnici.

Da bi Janković zbog kaznene prijave morao odstupiti kao gradonačelnik ocijenilo je 72 posto ispitanika u anketi "Dela", a da bi ostavku zbog istog slučaja morao dati i sadašnji ministar obrane Roman Jakič smatra njih 73 posto.

Jakič je izjavio da će dati ostavku ako protiv njega bude podignuta optužnica, a Janković da nije kriv i da neće odstupiti.

Protiv Jankovića je u tijeku i istraga zbog donacija različitih poduzeća gradskoj općini Ljubljana, za koje se sumnja da su bile uvjet za dobivanje unosnih poslova s općinom.

Komentirajte prvi

New Report

Close