Francuski inženjerski div pribavio 350 milijuna eura za nove investicijske projekte

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. listopad 2012. u 13:09
Ilustracija / EPA

Alstom, div na području proizvodnje superbrzih vlakova, vjetroturbina i turbina za elektrane najavio je da će potvrditi prijašnje prognoze rasta prihoda i operativne marže.

 Francuski inženjerski div Alstom, više od desetljeća prisutan i u Hrvatskoj, izvijestio je da je uspješno namaknuo 350 milijuna eura za potrebe financiranja ulaganja u vodećeg ruskog proizvođača opreme za željeznice i budućih akvizicija.

Nakon što je početna ponuda 300 milijuna eura u dionicama, namijenjena ograničenom krugu ulagača, privukla neočekivano veliki interes, Alstom je odlučio vrijednost ponude uvećati na 350 milijuna eura (451,68 milijuna dolara), stoji u priopćenju kompanije od ponedjeljka. Glavninu prikupljenog iznosa Alstom namjerava uložiti u financiranje ostatka iznosa do ukupno 350 milijuna dolara povezanih s kupnjom 25 posto udjela u Transmashholdingu, najvećem ruskom proizvođaču lokomotiva i opreme za željeznicu.

Prvu tranšu u iznosu 75 milijuna dolara za navedeni udio Alstom je platio u svibnju 2011. Preostali iznos, koji treba uplatiti u ovome mjesecu, temelji se na rezultatima poslovanja ruske tvrtke u razdoblju od 2008. do 2011. koji su pokazali snažan rast poslovanja, uz prihode u visini 3,6 milijardi dolara u 2011. Ostatak sredstava namaknut povećanjem kapitala omogućit će Alstomu financiranje manjih poslovnih ugovora u sektorima obnovljivih izvora energije i prijenosa električne energije, navodi se u priopćenju kompanije. Taj div na području proizvodnje superbrzih vlakova, vjetroturbina i turbina za elektrane najavio je da će potvrditi prijašnje prognoze rasta prihoda i operativne marže prilikom predstavljanja polugodišnjih poslovnih rezultata 7. studenoga.

U Alstomu ciljaju u iduće tri godine rast godišnjih prihoda veći od pet posto, te postupno poboljšanje operativne marže koja bi do ožujka 2015. godine trebala dosegnuti oko osam posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close