Aerodromski hoteli kao umjetnička djela

Autor: Vesna Sesvečan , 24. ožujak 2009. u 22:00

Novi se hoteli odlikuju vrhunskim dizajnom

Iako je cijeli svijet u krizi, ljudi će i dalje koristiti zrakoplove kao način putovanja. Bez obzira jesu li su ljubitelji prirode ili oni drugi koji negiraju globalno zatopljenje, bez obzira na sve probleme letenje ostaje najbrži način putovanja, a u nekim dijelovima svijeta to je jedini način kako bi se pokrile velike udaljenosti gdje nema ni javnog prijevoza. Predstavljamo vam aerodromske hotele koji se ističu svojom prilagođenošću putnicima.

Citizen, Amsterdam
Hotel se nalazi odmah pokraj Schiphol aerodroma. Nudi cijenom pristupačne i lijepo uređene prostorije za sastanke. Riječ je o butik hotelu koji ne opterećuje previše novčanike onih koji u njemu odsjedaju. Svaka soba je ergonomski dizajnirana i svaki centimetar prostora je iskorišten na način da se gost ne osjeća klaustrofobično. Tuš i toalet nalaze se u sobi, odvojeni tako da gosti imaju privatnost. Postoje i plazma televizor i bežična internetska konekcija. Cijena sobe počinje od 73 eura.

Yotel, London
Poznata činjenica je da prostor u Londonu dosta skup, no pošto Britanci znaju iskoristit svaki centimetar slobodnoga prostora nije čudno što se hotel nalazi u središtu metropole. Nastao prema uzoru na prvu klasu British Airwaysa i japanske hotele, Yotel Gatwich majstorsko je djelo Simona Woordroffea koji je ujedno i utemeljio Japanske fast foodove YoSushi. Sobe su uredile tvrtke Conran i Partners, pa iako su male, jako su funkcionalne i imaju tuš kabinu i toalet, a za one koji su klaustrofobični postoje i veće sobe u kojima ima mjesta i za kućnog ljubimca. Četiri sata u maloj sobi stoji 25 funti, a svaki sljedeći sat stoji 6,50 funti.

Aloft Hostel, Denver
Aloft je novi brend luksuznih hotela Starwood Hotels & Resortsa u Sjevernoj Americi. Svojim vrhunskim dizajnom i niskim cijenama novi tip hotela nadmašuje prosječne aerodromske hotele. Obavijeni žarkim bojama, Aloft hoteli odskaču od uobičajnih hotela pa se noćenje u tim hotelima ne svodi na banalno spavanje. Čisti dizajn Sjeverne Europe, ili kako bi jedan kritičar rekao: “Da Ikea otvori hotel, ovako bi trebao izgledati”. Svakako pogledajte interaktivni meni u predvorju restorana ili odigrajte neku opuštajuću igru poput biljara prije nego što odete do sobe. Aloft hoteli protežu se diljem Sjeverne Amerike, a ima i jedan u Pekingu. Noćenje stoji 189 dolara.

Jumbo Jet Hostel, Stockholm
Prvi jumbo jet hostel otvorio je svoja vrata nešto prije godinu dana. Napravljen je od ostataka napuštenog Boinga 747 i postao pravi hit među putnicima. Poslovni čovijek Oscar Dios udahnuo je život metalnim ostacima koji sada mogu primiti 75 ljudi, a 25 soba pruža veći komfor nego putničke kabine prve klase. Ako vas je kojim slučajem strah od mogućih otmica aviona nemojte se zabrinjavati jer je Jumbo Jet Hostel pričvršćen za tlo čeličnim i betonskim blokovima. Cijena počinje od 43 dolara i uključuje doručak.

Komentirajte prvi

New Report

Close