Nova IKEA u susjednoj državi zaposlit će 300 radnika, a prostirat će se na 31.000 četvornih metara

Autor: Poslovni dnevnik , 20. lipanj 2018. u 13:52
IKEA u Ljubljani bit će jednako velika kao prodajni centri u Beogradu i Zagrebu

Švedski trgovac namještajem robnu kuću u glavnom gradu Slovenije počeo je planirati još 2006. godine.

Ljubljanska gradska uprava očekuje da će gradnja robne kuće IKEA u slovenskoj metropoli početi sljedeće godine, doznaju Finance.

Memorandum o namjeri gradnje trgovačkog centra u Ljubljani potpisali su još prije četiri godine gradonačelnik Zoran Janković i direktor slovenskog predstavništva IKEA-e Vladislav Lalić, ali je građevinsku dozvolu IKEA riješila tek prošle godine. Prema informacijama iz ljubljanske gradske uprave, IKEA i gradske službe intenzivno rade na izmjenama prometnog rješenja na prilazima lokaciji budućeg trgovačkog centra u sklopu gospodarsko-trgovačke zone BTC City.

Očekuje se da će izmjene biti završene do kraja godine, a bez odgovarajućih prometnica nadomak centra IKEA ne može dobiti uporabnu dozvolu. S ispitivanjem mogućnosti gradnje robne kuće u Sloveniji IKEA je počela još 2006. Budući da je dio obveza u pripremi početka gradnje i otvaranja IKEA-e u Ljubljani preuzela ljubljanska gradska uprava, nagađalo se da administracija nije odradila svoj dio posla.

IKEA je lani postavila ogradu oko buduće lokacije robne kuće i počela s uklanjanjem zgrada i ruševina na tom mjestu. U međuvremenu, švedski trgovac namještajem je otvorio trgovačke centre u Zagrebu i Beogradu.

Slovenski mediji podsjećaju da je i u Hrvatskoj IKEA zemljište za svoju trgovinu kupila 2008., ali da su građevinski radovi počeli pet godina kasnije. IKEA u Ljubljani, prema planovima, trebalo bi biti iste veličine kao i trgovački centri u Zagrebu i Beogradu. Prostirat će se na oko 31.000 četvornih metara, imat će 300 zaposlenika, oko 9500 proizvoda na svojim policama, kao i 1000 parkirnih mjesta. Očekuje se da će ukupna investicija u Ljubljani iznositi 80 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close