Volkswagen nudi nove poticaje za zamjenu starih dizelaša, zna se i do kojeg su iznosa spremni ići

Autor: Poslovni.hr/H , 18. listopad 2018. u 15:06
FOTO: Reuters

Njemački automobilski div Volkswagen priopćio je u četvrtak da će ponuditi nove poticaje vlasnicima starih dizelskih automobila koji ih odluče zamijeniti za nove modele u sklopu nastojanja da se izbjegne zabrana prometovanja dizelaša u većim njemačkim gradovima.

Poticaji će stupiti na snagu odmah a obuhvatit će vozila sa standardima emisije štetnih plinova Euro 1 do Euro 4 u cijeloj Njemačkoj, te dizelskih vozila sa standardom Euro 4 ili Euro 5 u njemačkim gradovima u kojima je razina zagađenosti ocijenjena opasno visokom.

Iz Volkswagena su najavili da će uništiti starija vozila, što će po direktoru prodaje Christianu Dahlheimu predstavljati „značajan doprinos” boljoj kvaliteti zraka.

U priopćenju se ne navodi visina poticaja ali je anoniman izvor za novinsku agenciju dpa kazao da će ići i do iznosa od 10.000 eura za vozila sa standardom emisije štetnih plinova Euro 1 do Euro 4.

Njemačka industrija automobila pod velikim je pritiskom da otkloni zabrinutost zbog sve lošije kvalitete zraka u gradovima, pogotovo nakon što je javnost doznala da su Volkswagen i drugi proizvođači varali na testovima emisija štetnih plinova.

Komentirajte prvi

New Report

Close